Omgeving

Omgeving

Ontdek Eibergen


Eibergen is gelegen in een mooie landelijke omgeving waar de rivier de Berkel zich een weg door het landschap baant.Voor fietsers en wandelaars is het een aantrekkelijk oord vanwege de vele wisselende landschappen, het zogeheten coulisselandschap. Bossen worden afgewisseld met mooie vergezichten waar de prachtige boerderijen met hun landerijen de blikvangers zijn. Landbouwgronden, weiden en bossen worden vaak door beekjes, houtwallen of boomgroepen van elkaar gescheiden. Vanaf het vroege voorjaar tot aan de koude wintermaanden loopt het vee zoveel mogelijk buiten in de natuur. Door de grote verscheidenheid aan vogels kunnen de liefhebbers hiervan ook hun hart ophalen. Er is zelfs een broedplaats van ijsvogels aan de Berkeltak die langs de oude watermolen stroomt. Regelmatig zie je zo’n prachtig gekleurd exemplaar over het water scheren.
Vlak over de grens in het Zwilbrocker Venn kunnen zelfs hele kolonies flamingo’s worden gespot.
Het centrum van Eibergen, is erg gezellig, met leuke terasjes, winkels en vriendelijke mensen. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd. Op deze website kun je die in de 'agenda van de TIP' allemaal bekijken. Voor kinderen is er ook voldoende te beleven. Wil je meer informatie hierover, loop dan binnen bij hetToeristisch Informatie Bureau (voorheen VVV) aan de Grotestraat 59. Daar weten ze nog veel meer over Eibergen en de omgeving te vertellen. Of klik hier voor de website van de TIP.


Wandelen en fietsen


De Achterhoek is een mooie omgeving voor een wandeling of fietstocht.

Er zijn goede fiets en wandelpaden, maar ook veel rustige weggetjes om zelf een mooie route samen te stellen.

Voor fietsers zijn dicht bij de camping al meerdere knooppunten om een goede start van een mooie fietsroute te maken.

Geocaching is momenteel ook erg populair, er zijn er veel te vinden in de omgeving van de camping.


De Fietsvierdaagse in Eibergen is een echte aanrader, start is slechts 2 kilometer vanaf de camping en is meestal in de week rond 10 augustus. Boek hiervoor op tijd om teleurstelling te voorkomen.


ONZE LOCATIE

Dorpen in de omgeving


Eibergen kent een gezellig centrum en er is voor de boodschappen een ruim aanbod van supermarkten en andere winkels.

Zin in een dagje winkelen? Dit kan oa in Enschede, Haaksbergen, Winterswijk.


Op de site van de TIP(voorheen VVV) staan de mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Denk hierbij aan een rondvaart met de berkelzomp, bezichtiging van de Watermolen, museum of speelparadijs.


Zomers is het openlucht zwembad in Eibergen geopend.


ONZE LOCATIE

Perfecte plaats voor uw volgende vakantie


  • goed bereikbaar met OV
  • Nieuw luxe verwarmd sanitair en afwasgelegenheid
  • kleinschalige Boerderijcamping
  • fiets en wandel plezier
  • Privé badkamers huren mogelijk
  • Geschikt voor mindervaliden
  • 20 ruime plaatsen waarvan 8 plekken half-verhard
  • Boerderij camping
  • Huurcaravan voor overnachting
  • Goede WIFI (gratis)

Om te doen 

Eibergen ligt in het noordoosten van de Achterhoek. Dicht bij de Duitse grens en Twente.

Vanaf de camping is het heel gemakkelijk om even met de fiets naar het Zwillbroek te gaan. Dit is ongeveer 5 kilometer fietsen en dan komt u in een uniek stukje natuur. Het gebied ligt net over de grens in Duitsland en staat bekend om de meeuwenkolonie en de flamingo's die daar broeden.

Of u plant een mooie fiets of wandeltocht over de heide tussen Eibergen, Rekken en Haaksbergen.ONZE LOCATIE

Evenementen


In augustus hebben wij in Eibergen een mooie fietsvierdaagse. Deze trekt jaarlijks veel enthousiaste bezoekers. Onze camping is hiervoor een mooie uitvalbasis, het startpunt is slechts 2 kilometer vanaf onze camping.

In augustus en september vinden er in de regio diverse bloemencorso's plaats, Rekken en Beltrum zijn goed op de fiets te bereiken.


De TIP in Eibergen(voorheen VVV) wijst u ook graag op andere mooie routes en bezienswaardigheden in onze mooie omgeving.